top of page

Footprint - Talk

Op zondag 14 februari geeft Catherine Willems een lezing over haar onderzoeksproject ‘Future Footwear’ in het kader van de tentoonstelling FOOTPRINT.

Catherine Willems gaat op zoek naar haalbare alternatieven voor schoeisel dat duurzaam is voor milieu én lichaam. In haar project ‘Future Footwear’ onderzoekt Catherine of inheems schoeisel vergelijkbare effecten heeft op het milieu en op onze voeten. Catherine heeft hiervoor uitgebreid veldonderzoek gedaan met ambachtslieden in India, Finland en Namibië.

Op de geïllustreerde lezing zal Catherine ingaan op haar onderzoeksproject ‘Future Footwear’ en de drie disciplines die het combineert – antropologie, design en biomechanica. Ze toont ontwerpen met maximaal voetcomfort en minimale milieu-impact. Catherine zal ook haar ervaringen delen en nieuwe perspectieven formuleren over: 1. leven en werken met inheemse schoenmakers en het bestuderen van hun ambacht; 2. de co-creatie van schoenen met lokale schoenmakers en de creatie van 3D modellen (geïnspireerd op hun oorspronkelijke ontwerpen); 3. het bestuderen van biomechanica en de gezondheid van voeten

Locatie: Leeszaal van de MoMu Bibliotheek

Programma: 11u00 start van de lezing 11u45 demonstratie van foot scans van enkele deelnemers7 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page